Over ons

Gentse Feesten 1843 - 2014

De Gentse Feesten zijn na bijna 171 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Tien dagen lang vinden er zes internationale festivals plaats, is er gratis muziek op 10 pleinen, kinderanimatie op verschillende locaties in de stad en zijn er honderden binnen- en buitenactiviteiten. De totale oppervlakte van de Feestenzone bedraagt dan ook 765.000 m2.

De Gentse Feesten kan men niet een éénduidig profiel aanmeten. Dit festival kan zowel als een stadsfestival, een cultureel evenement en een groot volksfeest beschouwd worden.

De Gentse Feesten zijn sinds hun ontstaan in 1843 gratis, wat naast de diversiteit ervoor zorgt dat de lage drempel behouden blijft. De voorbije jaren steeg het aantal bezoekers sterk. In amper vier jaar tijd steeg het aantal bezoekers van 1,2 miljoen naar +/- 1,7 miljoen, met een bezoekersaantal van meer dan 100.000 bezoekers per dag.

Er is een groot verloop van de ene locatie naar de andere, er zijn gewone sfeerzoekers en er zijn heel gerichte doelbezoekers.

Klik hier voor de folder Gentse Feesten 2014.